fortuks rašė:
spyruokles sutempiau beveik iki galo, o sejau tai 7 pavara su belarusu. O negali kartais būt tie noragėliai šalia disku padilę, gal jie giliau i žemę turi lyst ir padaryt gilesnę vagutę?
Nuskambės kvailai bet sėti su MTZ 7 pavara Tikriausiai 9 netraukė........ Kaip darei taip ir turi . Kokybiškai išsidirbk žemę pirmiausiai ir tada susireguliuoji sėjos gylį bei max 5 pavara sėji.
Aš nenoriu apsimeluot, bet sakyčiau sėju spu iki 8km/h greičiu, bet ir 10km/h dar baikis kai koks labiau prie smėlio dirvožemis
Teko sėti nesyki su spu taip kad reikai pastoviai aukštų variklio apsukų ventiliatoriau ... tai jei 8km/h sėji tai čia 5 bėgeliu, bet jei ten zulini 7 bėgiu tai aš patyliu... Dėl to ir matosi grūdai ant paviršiaus... rapsa sėjom 4-5 bėgiu
Užsiregistravo: 2006 Bal 06 00:46 Pranešimai: 640 Miestas: anyksciai
Aš matai su puma sėju tai apsukas ant 1000 nustatau greiti rodo tai bėgis neaktualu, o del rapso, kažkur skaiciau kad reikia ji sėt vidutiniškai 6km/h. ne greičiau
Užsiregistravo: 2006 Sau 23 20:57 Pranešimai: 3906 Miestas: Kauno r.
Su mtz 6 pavara, apsukos arti max, galinių diskų spyruoklės įtemtos labiau nei priekinių, centrinė traukė ir ušžėrimo akėtėlės sureguliuotos teisingai, 12 km/val gretis - taip sėdavau viską. Rapsas po jos dygsta geriau nei po vederio. Tiesa turint tokią sėjamąją volai ūkyje būtina turėt ir naudot po sėjos.
Bulvinykas rašė:
Su mtz 6 pavara, apsukos arti max, galinių diskų spyruoklės įtemtos labiau nei priekinių, centrinė traukė ir ušžėrimo akėtėlės sureguliuotos teisingai, 12 km/val gretis - taip sėdavau viską. Rapsas po jos dygsta geriau nei po vederio. Tiesa turint tokią sėjamąją volai ūkyje būtina turėt ir naudot po sėjos.
rapsas dygsta prasciau is po vederio kaip galutinis rezultatas t/ha?
Ūkio dydis: 0
fortuks rašė:
gal kas zinot kuo geriau noragelius kur salia disku yra apvirint kad taip neiltu greit? padyla jie ir daro negilia vagute grudui man rodos???
Buna specialus elektrodai plugo norgams apvirinti, tai manau tiktu ir sėjalkai restauruot, bet jie nepigus, tai paskaičevus dar darba,sveikata virinti kažin ar apsimoka
Naujas noragėlis Lytagroj 23 lt, tai virš 700 lt visai keturmetrei gaunas. Gal kas seniai sėjat su SPU diskine? būtų įdomu pasikonsultuot ar teko keist noragėlius ar restauravot kaip? ir kaip po to su sėklos įterpimu.
Naujas noragėlis Lytagroj 23 lt, tai virš 700 lt visai keturmetrei gaunas. Gal kas seniai sėjat su SPU diskine? būtų įdomu pasikonsultuot ar teko keist noragėlius ar restauravot kaip? ir kaip po to su sėklos įterpimu.
idek foto kaip naujas atrodo ir kaip tas kur sakei jau "barsto ant vagutes krasto" ? nes aktuali tema.
Vartotojai naršantys šį forumą: EKOTomass ir 1 svečias
Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite prikabinti failų šiame forume