Get Adobe Flash player
Dabar yra 2012 Geg 24 16:51

Visos datos yra UTC + 5 valandos [ DST ]

Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 218 pranešimai(ų) ]  Eiti į Ankstesnis  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 15  Kitas
Autorius Žinutė
 Pranešimo tema: Re: Putpeles
StandartinėParašytas: 2011 Bir 08 19:45 
Atsijungęs
Naujokas
Vartotojo avataras

Ūkio dydis: 5
Tai bernus kaip supratau suvalgot patys laikai tik merginas?

Į viršų
 Aprašymas  

Detalus pranešimo aprašymas
StandartinėParašytas: 2011 Bir 08 20:01 
Atsijungęs
Administratorius
Vartotojo avataras

Ūkio dydis: 14
Taip visiskai teisingai jau apie 20 nuzudziau putpelioku :lol: , panasiai dar tiek pat lieka, atrodo nedaug bet kai papjauni iskart 10 vnt tai iskart pasijaucia :lol: . putpeles sulesa nemazai, o kam tada tiek bachuru laikyti (grudai siais laikais brangus). Bet mesyte tai nereali. Bene skaniausia mesyte ju is visu mano ragautu, tik kad jos ten nedaug, bet kelis putpeliokus suvalgius ir issciauskinus pilnai prisivalgai. Sriuba irgi gaunasi pasakisko aromato imetus i sriuba trejeta putpeliuku. Neveltui ju kiausiniai ir putpeliu mesa laikoma delikatesu. :lol:

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 2011 Bir 08 20:07 
Atsijungęs
Naujokas
Vartotojo avataras

Tai bernu turbut niekas ir neperka auginimui?kazkur skaiciau kad putpele per metus suvalgo 8kg kombikormo.

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 2011 Bir 08 21:10 
Atsijungęs
Administratorius
Vartotojo avataras

oxsideizi rašė:
Tai bernu turbut niekas ir neperka auginimui?kazkur skaiciau kad putpele per metus suvalgo 8kg kombikormo.

Na mano paskaiciavimu gaunasi keliais gramais virs 10kg :) vienai putpelei dienai reikia ~30g lesalu. Panasiai ir man gaunasi kad savo 100 vnt ~ 3kg susinaudoja per diena :) tik as jau nuo menesio amziaus perejau ant grudu. Nes grudai 1kg =1 lt, kombikormas 1 kg gaunasi apie 1,7 lt. Bet aisku kol mazi ir augimas geriau nepagaileti kombikormos kad geriau isaugtu, nes visgi visko ten buna prideta.

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 2011 Bir 09 00:59 
Atsijungęs
Apšilęs
Vartotojo avataras

Ūkio dydis: 0
O tu grūdus nemaltus duodi? Ir nieko daugiau? Aš dar cackinuosi - stambiai malu grūdus ir žirnius, dar košytės užplikau su šutintom bulvytėm ir dilgėlėm. Bet labai daug laiko atima tokie žaidimai....

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 2011 Bir 09 01:11 
Atsijungęs
Naujokas
Vartotojo avataras

Donatas rašė:
oxsideizi rašė:

Na mano paskaiciavimu gaunasi keliais gramais virs 10kg :) vienai putpelei dienai reikia ~30g lesalu. Panasiai ir man gaunasi kad savo 100 vnt ~ 3kg susinaudoja per diena :) tik as jau nuo menesio amziaus perejau ant grudu. Nes grudai 1kg =1 lt, kombikormas 1 kg gaunasi apie 1,7 lt. Bet aisku kol mazi ir augimas geriau nepagaileti kombikormos kad geriau isaugtu, nes visgi visko ten buna prideta.

o koki kombikorma duodi pradzioja putpelem pries pereidamas ant grudu.

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 2011 Bir 09 02:16 
Atsijungęs
Administratorius
Vartotojo avataras

Asmeniskai as iki 3 sav. vienadieniu broileriuku duodavau, tada jau permaisiau i dedekliu vistu pasmulkinta ir po truputi vis imaisydavau didesni kiek grudu. o nuo 1,5 men jau lesdavo tik kviecius ir miezius smulkintus. Kartais ir dedekliu kombikormos ipilam biskuti paivairinimui.

Ka tik is kaimo atsiveziau 62 kiausiniukus :) ryt nesiuos i darba bendradarbius pavaisinti (pasireklamuoti) :lol:

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 2011 Bir 09 13:24 
Atsijungęs
Naujokas
Vartotojo avataras

kokio laiko turi buti kaiusiniai kad tiktu perinimui?

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 2011 Bir 09 13:31 
Atsijungęs
Administratorius
Vartotojo avataras

Omeny kokio laiko? Na svarbiausia kad putpeles butu laikomos su putpelinais, kad jie apvaisintu kiausinius, o siaip reikia deti inkubuoti ne jaunesnius kaip paros laiko ir ne senesnius kaip 8 paru senumo. Kiausinius perinimui idealiausia laikyti 8-12 laipsniu silumos temperaturoje. Perinimui reikia atrinkti grazaus, stipraus luksto kiausinius, nedeti mazu katik pradejusiu deti pirmuosius kiausinius putpeliu.
Taip pat reikia nepamirsti saugomus kiausinius nuo antros paros laiko apversti per para pora sykiu. Jei tenka gabenti kiausinius reikia stengtis kad jie kuo maziau kratytusi, todel reikia supakuoti taip kad maziau butu kratymosi.

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 2011 Bir 09 14:30 
Atsijungęs
Naujokas
Vartotojo avataras

Na va paaiskejo jog ir bernai turi paklausa :D o keliom mergom reikia vieno berno?

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 2011 Bir 09 16:01 
Atsijungęs
Administratorius
Vartotojo avataras

Na kiek zinau buna siulo daryti seimeles 6 putpeles +1 putpelynas. Bet pvz pas mane dabar du didesni narvai ir juose +- po 30 putpeliu o putpelynu ileista apie 3-4 i toki narva. Gal dar reiktu po koki viena damesti bet dabar kai kiausinius valgom tai galvos nesuku del to o zapase dar apie 20 putpelynu like kai mastysiu perinti uz poros savaiciu tai pries kokia savaite dar tikrai po viena damesiu pries renkant kiausinius perinimui. Dabar daugiau neleidziu nes gaila kad nenujotu putpelyciu :lol: ir joms ramiau.

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 2011 Bir 09 18:32 
Atsijungęs
Naujokas
Vartotojo avataras

:D Po kiek man parduotum kiausiukus perinimui? :?:

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 2011 Bir 10 02:33 
Atsijungęs
Administratorius
Vartotojo avataras

Tai kad klaipeda toli :) bet siaip autobusas eina zarasai-klaipeda :) 12 kiausiniu 4,50 Lt. Cia mano tokia fiksuota kaina nesvarbu kam ar valgymui ar perinimui. Kokio kiekio reiktu?

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 2011 Bir 10 02:52 
Atsijungęs
Administratorius
Vartotojo avataras

Manau ant 4 vieno perdaug, juk jie lipa ir lipa pastoviai. Bus galvom plikom visos tada :lol: Gaidys 10 vistu pulka uztaiso, o nelaipo taip kaip sitie patrakeliai. Todel tikrai manau kad ant 6-8 pateliu vieno turetu uztekti. Taip pas mane dabar gal ir mazoka bet jei extra nereikia tai juk galiu isanksto primesti patinuku, jei ten uz savaites tik reiktu pradet rinkti. O siaip galit ir jus savo paslaugas pasiulyti juk as is jusu ir pirkau :lol: bus tos pacios putpeles kaip ir mano.

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 2011 Bir 24 20:43 
Atsijungęs
Naujokas

Ūkio dydis: 0
Šianden išsiryto mano putpeliukai japoniniai ivairiu spalvu, gal kam reikia mažus arba paaugintus ?

Į viršų
 Aprašymas  

Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 218 pranešimai(ų) ]  Eiti į Ankstesnis  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 15  Kitas

Visos datos yra UTC + 5 valandos [ DST ]

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 1 svečias

Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume

Ieškoti:
Pereiti į:  

UAB IRLIDA - Prekyba atsarginėmis žemės ūkio detalėmis

Linksmas Tinklapis | Nemokami skelbimai | Namu projektai | Butų nuoma | Lėktuvų bilietai

Sukurta naudojant phpBB ©