Užsiregistravo: 2006 Bal 06 00:46 Pranešimai: 597 Miestas: anyksciai
As dirbu 27ha. problema aisku gali but kitiemet, kadangi neaisku kaip bus su produkcija, dabar suseriu savo kiaulems, bet kiauliu sertifikuoti neapsimoka, kadangi ju auginimui apsurdiski reikalavimai. Dar aisku geros seklos problema, bent jau man, negali gaut, kadangi nera uztektinai seklininkystes ukiu.
o dirbdamas tuos 27 na paskaiciuokime kartu, ar gaunasi po pora stuku su visom ismokom bei pordukcija ? ar ne ? as mastau koki simteli kalti, bet realiai del ismoku tai man idomu ar apsimoka varkti ar ne
Tu Didysis ūkininkas varai tokiom aukstom materijom, kad as tikrai nieko nesuprantu o del ukininkavimo, manyciau pirmoje eileje realizacija, jai turi kur padet, o su padejimu dar ne viskas aisku, uzauginti ne ka mazesni derliu imanoma, aisku, jai butu ir meslo, vien tik paimt ismokas o derliu apart, manyciau butu nelogiska, manyciau, kad derlius turi padengti visas islaidas susijusias su juo, o ismokos pragyvenimui ir investicijom, taip ukininkauti manyciau apsimoketu.
Šiemet ir aš pabandžiau ukininkauti ekologiškai ( 10 ha)prikulti atrodo normaliai prikūliau lubinų kažkur apie tona iš ha kviečiu truputėli daugiau nors išpo žiemos buvo nemažai išale.Kitamet bandysiu didinti plotus Mano manymu derlius turėtu atpirki visas išlaidas,nes pasėti ir apart manau kiekvienas durnius sugeba ir šiap jeigu laukai normalios agrarinės būklės ir derliaus turi būti tai kam pinigus išmesti.Man tai gana sunku laukus sutvarkyti kad būtu mažai piktžoliu.Pavasari galvoju pirkti ekologines akėčias gal kas patartu kur normalias nupirkt
ekologam chemizuoti ukiai problema gali buti, o chemizuotas vistiek purkst turi, beto kaip jau sakiau ekologiniam daug pigdzoliu negali buti nes NMA is....
Užsiregistravo: 2006 Vas 20 14:51 Pranešimai: 3617 Miestas: Panevėžys
Ūkio dydis: 71
Šiaip įdomu kokios yra išmokos ekologiniams ūkiams ? Aš,kiek žinau tokios:javai-1500Lt/ha
sodai-2500Lt/ha
O kiek mokama už pievas ir ganyklas ?Aš kažkur skaičiau kad 400-500Lt/ha...pataisykit,jei klystu...
dar įdomu,kiek moka už ankštinius javus:žirnius,lubinus ? Ir kiek už grikius ?
Šiaip įdomu kokios yra išmokos ekologiniams ūkiams ? Aš,kiek žinau tokios:javai-1500Lt/ha sodai-2500Lt/ha O kiek mokama už pievas ir ganyklas ?Aš kažkur skaičiau kad 400-500Lt/ha...pataisykit,jei klystu... dar įdomu,kiek moka už ankštinius javus:žirnius,lubinus ? Ir kiek už grikius ?
Paskaityk www.ekoagros.lt ir suzinosi nes taip labai ilgai reiks aiskint
Už ekologišką produkciją tikrai niekas daugiau neduoda nei už įprastinę. Šiaip tai Ustupių malųnas superka nemažai, dar žuvininkystės ūkiai ekologiniai. Nors jau 2007.01.12 dienos ŽUM duomenimis nereiks būtinai parduoti produkcijos kaip ekologinės galima realizuoti įprastai, tai manau protingas sprendimas kadangi nėra ekologinio perdirbimo. Dabar Ramūnui dėl pasėlių priežiūros akėčių.
Žiūrėk pasirink tinkamas, nesusimažink pločio pagal traktorių. Jei prie MTZ 82 tai imk 9 metrų, traukia normaliai ir kuro ne per daugiausiai, o su 6 m tai tuščias važinėjimas. Taip pat pasirink gerą gamintoją nes kaina panaši, o produktas labai skiriasi. Siūlo jau ir lietuviškos gamybos bet virbai jau iškarto į visus šonus išsikraipę, tai kaip jie gerai dirbs. Aš jau metau dirbu su austriškom (iš Dotnuvos projektų paėmiau) pakolkas patenkintas. Tik vienas ratas nusprogo nes kiniški sudėti, o kameros didesnės nei priklauso tai susigarankštinę ir prasitrynė, suvariau ir padangą. Visas malonumas 93,93 Lt kainavo. Bet šiaip dirba gan gerai.
Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 1 svečias
Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite prikabinti failų šiame forume