Labas vakaras, Netyčia vartydamas forumą užkabinau šią temą. Paskutinis postas buvo parašytas gal prieš metus. Buvo padiskutuota pagirta idėja ir nustota. O apie ekipažo dalyvavimą irgi nėra žinių. Kodėl pasisakau šioje temoje? Todėl, kad užkabino idėja, gera mintis. O ji gera todėl, kad iš to naudos gali turėti ne tik ekipažas, kad ir kur jis važiuos ar ralyje a lygoj ar mėgėjų varžybose. Aišku žemės ūkį ir automobilių sportą sieja nelabai daug dalykų, išskyrus meilė technikai. Be to jei ką ir rems ūkininkas tai iš to norės turėti kiek nors naudos, tai tik automobilių sportas ir belieka. Tai va reklaminio ploto ant automobilio yra daug o yra ir ūkių kurie turi interneto svetaines ir domenus. O kad ir neturi vis tiek manau remenčejam būtų malonu matyti savo varda pavarde ant automobilio : to ir to ūkis.
Kaip aš įsivaizduoju visą procesą kad ūkininkų ekipažas startuotų ralyje ir būtų remiamas ūkininkų.
1. Turi atsirasti rimtas ekipažas kuris tikrai nori važiuoti už ūkininkus, turintis techniką ir t.t ( juk ūkininkai nesumes ant visko, jie gali tik pagelbėti) Šios temos autoriaus ekipažas lyg ir tiktų. Aišku netaikau vien tik jam.
2. Suderinama ar forumo savininkas leistų naudoti logotipą ir leisti važiuoti prisidengiant šio forumo brendu. Nežinau kodėl turėtų nesutikt, tokios reklamos atsisakyt jau būtų griekas.
3. Forumo pagrindiniame puslapyje sukuriama atskira direktorija apie ralio ekipažą. Taip ją pamato daugiau ūkininkų ir ja susidomi. Ralio ekipažas šioje temoje įsipareigoja rašyti kuo išsamesnį blogą apie varžybas kaip sekėsi, kaip nesisekė, kur dalyvavo, kaip patobulino auto... Žinoti apie tai ką remi žmonėms patinka.
4. Parama ekipažui skirema pagal išgales. Už mažiausias paramas būtų gražiai padėkojama ir nusiunčiamas padėkos raštas kurį ūkininkas pasidėtų ant lentynos ir jo svečiai matytų, kad jis domisi ir padeda o ne tik žemdirbyste užsiima. Kas nėra blogai. Spauda pigi juk. Didesnės paramos vainikuojamos lipdukais ant automobilių padėkos raštais tarkim 100 lt jau ant slenksčio lipduka kaip ir turi. Dar didesnė parama 150lt ir tavo ūkio pavadinimas puikuojasi ant sparno didesnis ir gražesnis ir t.t + padėkos raštas ir menkas suvenyras su ekipažo atributika.
5. Reklama.Gražų ir vientisą Automobilio dizainą sukurti ir lipdukus pagaminti galėtų kad ir mano pažystamas iš miesto, manau tai padarytų dykai ir džiaugtųsi galėdamas padėt gaivinant auto sportą, o be to šis ekipažas atsidurtų dėmesio centre iš karto, mano nuomone. Kaip koks Dovilas Čiutelė su lada.
6. Toliau tesent idėją. Parama iš technikos pardavėjų . Kadangi ekipažas atstovauja ūkininkus yra apklijuotas ūkininkų pavardėm vardais logotipais, domenais, t.y. pagrindinius technikos pirkėjus. Firmos nori pasireklamuoti prieš ūkinkus koki jie draugiški ūkininkams ir t.t. pareme ekipažą. Manau kiekviena save gerbianti Žūt pardavėja neatsisakys paremti ekipažo. Ir taip ūžsikėlę kainas lobsta. O ir pasireklamuot norės.
7. Kad viskas vyktų skaidriau bloge ekipažas parašo kur panaudojo pinigus, ką pirko, už ką sumokėjo ir kiek.
8. Dat manau būtų reikalinga sutartėlė, kad ekipažas važiuos už ūkinninkus, o netik tada kol pasiruos automobili, o paskui parduos, o patys pinigus pasidalins... Juk dabar sunku pasitikėt žmonėm. Juk ir elgetai mesdami litą ar du pažiūrim į jo išvaizdą ir sprendžiam ar jis juos panaudos tinkamai...
9. Dosniausi rėmėjaigalėtų būti pakviesti sudalyvauti varžybose, galbūt pašturmanauti. Kiek žinau seniau vykdavo varžybos kur slalomo trasoj važiuodavo 4 vairuotojaipasikeisdami. Tie trys galėtų būti ūkininkai:) Pramoga gi.
Tai va čia yra mano nuomonė, ir pagal mane ūkininkų ekipažas gali atsirasti tik taip. Beje esu neautralus asmuo, ir nepažįstu nei vieno lenktynininko. Manau iniciatyvą turi parodyti pats ekipažas, o ūkininkai gali tik padėti.
Taigi jeigu perskaitėte mano idėjas pakomentuokite ir pakritikuokit.
Ir kažkodėl man atrodo kad svarbiausia autosporte ne rezultatai, o dalyvavimas ir slydimų grožis. Ir visai nesvarbu kur važiuoji ar a lygoj, ar b lygoj, ar minižiede ir fastlap'e. Reklamine prasme taip aukštesnio lygio varžybose būna daugiau žiūrovų.
Ačiū.

P.S. labai atsiprašau už klaidas, ilgas tekstas, ir jų turėtų būti nemažai.