Ką manote apie kooperatyvus Lietuvoje, kokie pagrindiniai privalumai ir trūkumai, gal kas priklausote kokiam kooperatyvui ? Pasidalinkite patirtimi Ps. Vienoje temoje ukininkas parašė cituoju: Na tokių problemų kaip sėklos valymas ar beicavimas neturiu, nes esu kooperatyvo narys. Man užtenka paskambinti ir pasakyti ko ir kiek reikia o toliau viskuo rūpinasi kooperatyvas. Ar tikrai viskas taip paprasta
Lietuvoje kooperatyvai dar tik pradzia. manau, kad gerai pasiruosus istatus ir kita teisine baze, tai butu labai geras dalykas. Esme, kad nereiketu paskui vargti su mokesciais.
Užsiregistravo: 2006 Vas 05 01:18 Pranešimai: 286 Miestas: Jurbarko raj.
Na Jurbarko raj. turime tokį kooperatyvą "Jurbarko ūkininkas" jam priklauso apie 50 narių ir nariai valdo apie 5000 tūkst/ha. žemės. Nuo pernai pavasario turime šaunų direktorių tai turbūt yra svarbiausias dalykas kooperatyvui.Visas trąšas ir chemija perku per kooperatyvą. Kurios čia yra gerokai pigesnės nei kitose firmose, nes kooperatyvas perka tūkstančiais tonų tai gauna geras nuolaidas, o dėl chemijos dabar vyksta tikros varžytinės kiekviena firma siūlo vis geresnes nuolaidas, o iš kooperatyvo perku visą produkcija be jokio ankainio nes moku kooperatyvui administravimo mokestį nuo ha. 10 lt. ,bet tai yra maža dalis to ką sutaupau jei trąšas pirkčiau atskirai. Produkcija taip pat parduodu per kooperatyvą, nes kai firmoms pasiūlai didelius kiekius tai jos ir kainas duoda geresnes.
Dėl trašų ar chemijos pirkimo per kooperatyvą, tai kaip ir viskas aišku O dėl produkcijos supirkimo tai man kyla kai kurie neaiškumai, pvz ar kooperatyvas turi savo sandėlius, grūdų valymo bei džiovinimo įrenginius ar tik atlieka tarpininko vaidmenį tarp augintojų ir perdirbėjų
Užsiregistravo: 2006 Vas 05 01:18 Pranešimai: 286 Miestas: Jurbarko raj.
Kooperatyvas turi nupirkes buvusio paukštyno 3000 tonų grūdų sandėlį. Dabar yra nupirkta džiovykla ir iki javapjūtės žada paleisti. Sandėlyje taip pat superka ir ne narių grūdus truputį pigiau, bet atsiskaito per 2-3 dienas tad norinčių parduoti netrūksta. grūgus išvalo truputį pradžiovina su raketomir veža parduoti supirkėjams parduoti.
Kooperatyvas turi nupirkes buvusio paukštyno 3000 tonų grūdų sandėlį. Dabar yra nupirkta džiovykla ir iki javapjūtės žada paleisti. Sandėlyje taip pat superka ir ne narių grūdus truputį pigiau, bet atsiskaito per 2-3 dienas tad norinčių parduoti netrūksta. grūgus išvalo truputį pradžiovina su raketomir veža parduoti supirkėjams parduoti.
Na pradžia matosi nebloga Smagu girdėti, kad jums sekasi visai neblogai, laikykitės ir toliau taip. To paties norėčiau palinkėti ir kitiems kooperacijos srityje
Na pradžia matosi nebloga Smagu girdėti, kad jums sekasi visai neblogai, laikykitės ir toliau taip. To paties norėčiau palinkėti ir kitiems kooperacijos srityje
Sveiki gaspadoriai.
senai mane masino mintys apie kooperacija.
bet moletu raj. musu ukis, nesigiriant yra vienas is perspektyvesniu ir butu linksma jei nebutu graudu. perspektyviausi esame i 3 ukiu:)))))
o kolegos is tu ukiu, uzsiminus apie bendrus reikalus - banditu apsaukia. va ir kooperuokis.
Kadangi labai daug laiko praleidziu versle o ne ukyje. Juolab, kad ir issilavinimas ekonominis. noreciau pakankamai rimtai, su jumis vyrai apsvarstyti galimybe rimciau bendrauti.
Lietuva, salele maza. Kurti grudu, kiauliu, mesiniu, pieno kooperatyvus yra neprogresyvu del mazo salies arialo ir jo uzpildymo aktyviaisiais nariais. ( cia progresyviai suinteresuotais ukiais ) manau, jei butu vienas kooperatyvas. ( kazkas panasaus i Holdingo struktura ) kuris apimtu kelis salies regionus ar net visa sali, mes turetume optimaliausia nauda.
Kaip zinia centralizavimasis gresia dideliu pelnu, to pasekoje labai profesionaliu personalu ir stabiliu realizacijos ir tiekimo tinklu.
( kodel vienas - centrinis koop. juk mes vienas kita galime pasiekti per 2-3 vaziavimo automobiliu valandas, kas europoje neimanoma, cia musu pranasumas ir dar labai daug kitu )
Galima labai daug pilstyti. bet jei yra konkreciu "gyvu" norinciu tai daryti. as pasiruoses save atiduoti visa.
laukiu bendraminciu.
Idomi mintis, tačiau tokią įdėja reikia gerai apsvarstyti ir išanalizuoti Ponai Biesai Kokioje verslo srityje specializuojatės, žinoma jei nepaslaptis.
Idomi mintis, tačiau tokią įdėja reikia gerai apsvarstyti ir išanalizuoti Ponai Biesai Kokioje verslo srityje specializuojatės, žinoma jei nepaslaptis.
O yra galimybe kreiptis tiesiog - draugas Biesai kazkaip tas ponas labai ipareigoja.
paskutine mano veiklos sritis - lentpjuvyste ir gyvenamuju rastiniu namu statyba. cia jau yra suinvestuota velniskai daug. ( esu vienas is rastiniu namu asociacijos steigeju RNGA, tai savotiskas kooperatyvas )) )
iki tol apie 7 metus turejau spaustuve ir reklamos agentura, beje pastarosios apjungtos ir labai sekmingai veikia.
na o as vis tik sekmingai griztu i tevu uki. kol yra galimybes, su broliu bandome jo ne tik neapleist bet ir padaryti is to tvarkinga versla.
tai va kiek prisigyriau.
Užsiregistravo: 2006 Sau 20 16:41 Pranešimai: 1946 Miestas: Šiaurės Lietuva
Biesas rašė:
efrendas rašė:
O yra galimybe kreiptis tiesiog - draugas Biesai kazkaip tas ponas labai ipareigoja. paskutine mano veiklos sritis - lentpjuvyste ir gyvenamuju rastiniu namu statyba. cia jau yra suinvestuota velniskai daug. ( esu vienas is rastiniu namu asociacijos steigeju RNGA, tai savotiskas kooperatyvas )) ) iki tol apie 7 metus turejau spaustuve ir reklamos agentura, beje pastarosios apjungtos ir labai sekmingai veikia. na o as vis tik sekmingai griztu i tevu uki. kol yra galimybes, su broliu bandome jo ne tik neapleist bet ir padaryti is to tvarkinga versla. tai va kiek prisigyriau.
Rasei bandai padaryti is to"tvarkinga versla" apie kokio dydzio uki kalbi?
O yra galimybe kreiptis tiesiog - draugas Biesai kazkaip tas ponas labai ipareigoja. paskutine mano veiklos sritis - lentpjuvyste ir gyvenamuju rastiniu namu statyba. cia jau yra suinvestuota velniskai daug. ( esu vienas is rastiniu namu asociacijos steigeju RNGA, tai savotiskas kooperatyvas )) ) iki tol apie 7 metus turejau spaustuve ir reklamos agentura, beje pastarosios apjungtos ir labai sekmingai veikia. na o as vis tik sekmingai griztu i tevu uki. kol yra galimybes, su broliu bandome jo ne tik neapleist bet ir padaryti is to tvarkinga versla. tai va kiek prisigyriau.
Rasei bandai padaryti is to"tvarkinga versla" apie kokio dydzio uki kalbi?
Užsiregistravo: 2006 Sau 20 16:41 Pranešimai: 1946 Miestas: Šiaurės Lietuva
Biesas rašė:
Edvis rašė:
Biesas rašė:
efrendas rašė:
musu panasus ukiai tik klausimas o kada riba? Rasei bandai padaryti is to"tvarkinga versla" apie kokio dydzio uki kalbi?
kol kas apie 150 ha
musu panasus ukiai tik iskyla klausimas kur ukio dydzio riba?
musu panasus ukiai tik klausimas o kada riba? Rasei bandai padaryti is to"tvarkinga versla" apie kokio dydzio uki kalbi?
kol kas apie 150 ha
musu panasus ukiai tik iskyla klausimas kur ukio dydzio riba?
ji labai aiski, laisvos zemes aplinkui turime 400+200 ha ir toleliau, uz 4 km yra keli apie 100 ha gabaleliai.
taip, kad iki 1000 ha. geriausiu atveju. bet cia smarkiai priklausomi esame nuo valstybes politikos, zemes ukio remimo, dalyvavimo programose sekmes, nauju rinku produkcijai formavime ir zinome sveikatos:) daug kas, kaip jau apie kooperatyva globaliu LT mastu kalbame, itakoja. o minimaliai manau ne maziau kaip 300 ha. dirbt.
as remiuosi dabartiniais auditiniais duomenimis. jie aciu dievui yra pesimistiniai. o apie optimalius kam sneket )
Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 1 svečias
Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite prikabinti failų šiame forume