kaip issirinkti centrinio sildymo kieto kuro katila nes gamintoju begale ir pas kiekviena pardaveja ju teigimu patys geriausi.i ka reiketu atkreipti demesi perkant katila.
kaip issirinkti centrinio sildymo kieto kuro katila nes gamintoju begale ir pas kiekviena pardaveja ju teigimu patys geriausi.i ka reiketu atkreipti demesi perkant katila.
as katik nusipirkai kalvi 2-30, seip labai didele pakura(turetu ilgam malkom uzsikrauti) ir storas metalas, kokybe is paziuros irgi gera.
kaip tik vat sendien, rytoj ruosiuosi pastatyt tai galesiu parasyt kokie ispuziai is pirmu kurenimu.
Mūsų dvejiems kaimynams "Kalviai" atlaikė tik po 5 metus Mes užsisakėm pas žmogų,kuris gamina katilus pagal čekiško pavyzdį.Ir kainavo tik per pusę kaip kad ir tas pats "Kalvis". 4 sezonus jau kūrenom.Kas labiausiai man patinka-kad jis pasikrauna per viršų.Atsineši maišą pvz pjuvenų ir suverti Vienas kaimynas šiemet nusipirko špižinį- neekonomiškas,liepsna eina tiesiai į kaminą,naktį kai pakuria,atrodo kad fejerverkai iš kamino lekia
Mūsų dvejiems kaimynams "Kalviai" atlaikė tik po 5 metus Mes užsisakėm pas žmogų,kuris gamina katilus pagal čekiško pavyzdį.Ir kainavo tik per pusę kaip kad ir tas pats "Kalvis". 4 sezonus jau kūrenom.Kas labiausiai man patinka-kad jis pasikrauna per viršų.Atsineši maišą pvz pjuvenų ir suverti Vienas kaimynas šiemet nusipirko špižinį- neekonomiškas,liepsna eina tiesiai į kaminą,naktį kai pakuria,atrodo kad fejerverkai iš kamino lekia
tegul tik pabando man tik 5metus laikyti as jiem duosiu tada......
Užsiregistravo: 2007 Bal 11 16:53 Pranešimai: 175 Miestas: Biržų alaus gimtinė
Ukius_bulvinskis rašė:
O kokie atsliepimai apie rudestos katilus (analogai zvake ir stropuva)
Turiu pasistates stropuva naudojau 3 sezonus .pliusai ;dega iki pusantros paros.pelenus valyti karta i menesi.paprastas valdymas pas mane su mechaniniu termoreguliatorium.minusai;tinka tik malkos sausos,pakurti reikia kekviena karta ir tik pilnai uzgesus katilui tiesa kazkiek tai galima damesti malku ir degant pakelus degikli ir taip prailginti degima.
Užsiregistravo: 2007 Lap 04 00:05 Pranešimai: 2000 Miestas: Kaunas-Tauragės raj.
Ūkio dydis: 0
Ukius_bulvinskis rašė:
siemet bus trecias sezonas kolkas labai patenkintas, tiesa kamino reikia gero. pas mane stovi rudestos vienas trukumas, kad kurenti galima tik malkom ir ju atliekom, briketais ir panasiai viskas sudega idealiai is vienos uzkrovos lieka gera sauja pelenu taip kad valyti tereikia viena kart per savaite, o jei tingi tai ir kas dvi priklausomai nuo to kaip ir kokia mediena uzkrauni dega nuo 12 iki 24 valandu, dar vienas pliusas tas, kad gerai dega tiek sausos tiek dregnesnes kaip ir minejo pries tai didziausias minusas su uzkrovinejimu
Užsiregistravo: 2007 Lap 04 00:05 Pranešimai: 2000 Miestas: Kaunas-Tauragės raj.
kaspadarius rašė:
Ukius_bulvinskis rašė:
Turiu pasistates stropuva naudojau 3 sezonus .pliusai ;dega iki pusantros paros.pelenus valyti karta i menesi.paprastas valdymas pas mane su mechaniniu termoreguliatorium.minusai;tinka tik malkos sausos,pakurti reikia kekviena karta ir tik pilnai uzgesus katilui tiesa kazkiek tai galima damesti malku ir degant pakelus degikli ir taip prailginti degima.
Užsiregistravo: 2007 Lie 30 12:50 Pranešimai: 3585 Miestas: Kauno r.
swe rašė:
jancauskas rašė:
as katik nusipirkai kalvi 2-30, seip labai didele pakura(turetu ilgam malkom uzsikrauti) ir storas metalas, kokybe is paziuros irgi gera. kaip tik vat sendien, rytoj ruosiuosi pastatyt tai galesiu parasyt kokie ispuziai is pirmu kurenimu.
ruosiuosi kurenti anglimi ir malkomis.
pas mane kalviui bus 2'as sezonas 2-35 pas mane, tai viskas ciki tik gan nepatogu valyt, o jei dregnesnes malkos tai ir daznokai kas 2 sav.kazkur, aisku darbo gal valanda vienam bet buni suodinas iki ausu
Ūkio dydis: 25
arunis rašė:
Ukius_bulvinskis rašė:
siemet bus trecias sezonas kolkas labai patenkintas, tiesa kamino reikia gero. pas mane stovi rudestos vienas trukumas, kad kurenti galima tik malkom ir ju atliekom, briketais ir panasiai viskas sudega idealiai is vienos uzkrovos lieka gera sauja pelenu taip kad valyti tereikia viena kart per savaite, o jei tingi tai ir kas dvi priklausomai nuo to kaip ir kokia mediena uzkrauni dega nuo 12 iki 24 valandu, dar vienas pliusas tas, kad gerai dega tiek sausos tiek dregnesnes kaip ir minejo pries tai didziausias minusas su uzkrovinejimu
O tai kaip tos dregnesnes sudega. Kaspadarius rase kad nelabai su dregnesnemis, ir patys katilu gamintojai rekomenduoja nedregnesnes nei 30% dregnumo.
Dar vienas toks klausimas - gal kas bandet prie rudestos tipo katilo prijungti sildomu grindu sistema (gamintojai giriasi kad tai imanoma padaryti).
Užsiregistravo: 2006 Vas 20 14:51 Pranešimai: 3617 Miestas: Panevėžys
Ūkio dydis: 71
Jei turėsi daug laisvo laiko ir kantrybės,peržiūrėk čia:
http://www.biteplius.lt/lt/2forum.showP ... 1137844925 Tikrai rasi naudingos informacijos. Šiaip ir aš girdėjau kad žvakės tipo katilus nesunkiai prijungia prie šildomų grindų.
Ukius_bulvinskis rašė:
arunis rašė:
Ukius_bulvinskis rašė:
O tai kaip tos dregnesnes sudega. Kaspadarius rase kad nelabai su dregnesnemis, ir patys katilu gamintojai rekomenduoja nedregnesnes nei 30% dregnumo.
Dar vienas toks klausimas - gal kas bandet prie rudestos tipo katilo prijungti sildomu grindu sistema (gamintojai giriasi kad tai imanoma padaryti).
na aisku jei jau bega vanduo tai nieko gero, bet siaip teko kurenti yvairiu tai jokiu problemu, gal kaitros ir truputi maziau, bet sudega be problemu
tiesa stropuva lyg ir sumaste toki katila kury galima kurenti ir anglimi
as i savaji taippat bandziau ymesti i tarpelius viskas normaliai tik pelenus dazniau reikia valyti
jancauskas rašė:
kuo kurensi, nuo to reikia pradeti, nes skirtingam kurui skirtingi katilai
Vartotojai naršantys šį forumą: MSN [Bot] ir 4 svečių
Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite prikabinti failų šiame forume