VIRGILIJUS rašė:
...na gi įdomu ,kaip išsprendėt

...vis dėlto su savu buhalteriu aptarėm ,kad paprasčiausias variantas tai deklaruot pajamas pagal PVM SF 2009m.,o skaičiuot įplaukas gaunasi nesąmonė, nes įplaukos eina su PVM ;daug painiavos su apskaičiavimais dėl galimų atskaitymų, jei "verčiasi"metai , ...dar tokių pastebėjimų:-, kokiu didžiu apmokestinamos pajamos už ž.ū. paslaugas

..,deklaracijoj GPM308 (lyg tą reiks pildyt

) priede 308P nėra pajamų iš ž.ū.,o priede 308N pasirodo dar ir neapmokestinamos

tai kaip čia yr, o gal aš ne tą

Tai kad aš kol kas nesprendžiu. Nes pirmiausia tai, kad maniškiai kol kas patys pildydavosi, tai man net neaktualu buvo tokie dalykai. aš grynai iš buhalterinio smalsumo pradėjau domėtis, todėl ir užkliuvo tokie neatitikimai. Paprasčiausiai prisiminiau praeitų metų deklaravimo diskusijas kai forumiečiai sakė jog reikia rašyt tiek, kiek gavai į sąskaitą. O aš ginčinau, kad ne. Bet praeitais metais nereikėjo mokėti to nelemto GPM.
Tęsiant temą toliau, tai tu teisus, kad tiekėjai sumoka su PVM. Betgi iš kitos pusės tie patys tiekėjai pateikia duomenis VMI apie išmokėtas sumas, kurios ko gero bus su PVM.

Va todėl ir buhalteris negali nei aptart, nei patart kaip reiks deklaruot. Čia jau VMI turi išaiškint. Bandysiu ieškot kokios info, pagaliau visada galima paskambint konsultacijon. Bet šiandien dienai aišku tai, kad niekas neaišku.