Ūkio dydis: 75
tai va taip gavosi kad kaimynas purksdamas su rondapu varputi nupurske ir koki 1,5 gal 2ha kvietrugiu. kaip manote kiek db turetu kainuoti nuostoliu atlyginimas ir jei nenores atlyginti tai kur data kreitis?
Kreipiesi pirmiausiai pas kaimyna. O nuostoliai tai pasiskaiciuoji kiek tau kaiinavo zemes dirbimas, seja, sekla, trasos ir taretes. Jei neiseina varai i seniunija, po to dar auksciau.
yra toks augalu apsaugos priemoniu inspektorius ar kaip jis ten, buna vienas ant dvieju rajonu, zodziu ivairiai, su juo ir derini jei kaimynas apsimeta slanga.
Užsiregistravo: 2007 Rgs 16 01:14 Pranešimai: 2124 Miestas: Alaus kraštas
Patarimas eit pas kaimyną su fleškele ir paprašyt "sabonio". Aš tai dar neprašiau, bet galėčiau, nes kaimynas su javiniais herbicidais rapsą "pamylėjo". Bet pats kaimynui skalnas, tai tiek to, gal čia žmogus taip bando primint, kad skalnas esu. Jei rimčiau, tai visiems matyt tenka susidurt su tokiais dalykais. Pamenu purškiau glyfosatą, važiavau sija gal už metro nuo kaimyno ir vėjas į manę, o padeginimų visviena matėsi. Labai jau tie Glifosatai griebia, gal net kvapo pakanka.
Užsiregistravo: 2008 Vas 15 02:02 Pranešimai: 627 Miestas: Panevezio rajonas
Inžinierius rašė:
Kreipiesi pirmiausiai pas kaimyna. O nuostoliai tai pasiskaiciuoji kiek tau kaiinavo zemes dirbimas, seja, sekla, trasos ir taretes. Jei neiseina varai i seniunija, po to dar auksciau.
plius dar kiek kainuos nusipirkti nauja sekla ir ja uzseti nupurksta dali lauko.
idomiai bendradarbiaujat su kaimynais, ,yra ir man tekes toks kaimyno apsireiskimas,pasikalbejom ,susitarem kiek tai kainuos,bet pavasari visas laukas issale,tai ir liko negertas butelis.
Užsiregistravo: 2007 Rgs 16 01:14 Pranešimai: 2124 Miestas: Alaus kraštas
arimas rašė:
idomiai bendradarbiaujat su kaimynais, ,yra ir man tekes toks kaimyno apsireiskimas,pasikalbejom ,susitarem kiek tai kainuos,bet pavasari visas laukas issale,tai ir liko negertas butelis.
Ūkio dydis: 200
Pamastymui: Augalu apsaugos inspektorius skirs baudą 200 - 400 Lt, toliau nuostoliai atlyginami teismo keliu jei nesutinka gražiuoju. Žodžiu vargo vakarienė. Kaip ne keista sįmet turėjau ir as toki nutikima. išpurškė man kokį 1-1,5 ha ž. kvietrugio. tai sutarėm rudenį apsimokės 2t/ha kvietrugio kainą.
Ūkio dydis: 600
Aš manau turėtu užtekti susitikti su kaimynu ir gražiai tai aptarus prie butelio išsiskirti gražiuoju nes nepirmus ir ne paskutinius metus ukininkauji manau bus progos ir atsirevanšuoti.Tik ka tada darysi kai ir plotas bus didesnis ir žalos daugiau.
Ūkio dydis: 4
sveiki turiu ir as tokia beda. turiu žemes 2.5 h . as joje nieko neauginu ir nesėju . bet viena diena atvaziaves prie žemes ziuriu mano žeme suarta ir apsėta rapsais. nulekiu pas ūkininkas tai tas prižada sumokėti uz nuoma. bet jau taip 3 metai kaip nemoka už nuoma. kelis kartus skambinau vis prižada bet vis dar nieko. beto dar isvartes visus rubežio kuolus.reikia kviesti geodezininka kad ribas atmatuotu ka patartumėte daryti? kur reiketu kreiptis ?
Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite prikabinti failų šiame forume