Ūkio dydis: 0
Vilius rašė:
Kuo puikiausiai gaudausi tu gi apie PK trasas tiksliau as rasiau kiek reikia uzauginti NPK o tu rasei kiek gruduose konkreciai... bet kad uzzauginti reiki stiebo lapijos ir visa kita taip kad mano skaicavimai logiskesni
kas kaip nori tas taip,skaiciuoja svarbu kad galutinis zerultatas butu teigiamas ir kuo didesnis...
Užsiregistravo: 2007 Rgs 16 01:14 Pranešimai: 2124 Miestas: Alaus kraštas
Minduksx rašė:
Andriusfeat rašė:
Turėjau omeny azoto ir sieros santykį, o toliau skaičiuokit.
supratau, dekui
Jei dar ir darysi taip kaip galvoji, tai galiu tik galvą nulenkt prieš tokius žmones. Nes man tas supratimas atėjo gal tik po 10 metų klystkelių, jei kalbant apie vasarinius rapsus. Su javais irgi būta klystkelių užtektinai, bet anie ne tiek gal jautrūs dėl S ir kitų mikrikų. O dėl egzotikos, kaip čia kažkas rašė, tai rapsai manau pakankamai egzotiški augalai mūsuose, nes ne tiek jau seniai ir išmokom juos auginti.
Turėjau omeny azoto ir sieros santykį, o toliau skaičiuokit.
supratau, dekui
Jei dar ir darysi taip kaip galvoji, tai galiu tik galvą nulenkt prieš tokius žmones. Nes man tas supratimas atėjo gal tik po 10 metų klystkelių, jei kalbant apie vasarinius rapsus. Su javais irgi būta klystkelių užtektinai, bet anie ne tiek gal jautrūs dėl S ir kitų mikrikų. O dėl egzotikos, kaip čia kažkas rašė, tai rapsai manau pakankamai egzotiški augalai mūsuose, nes ne tiek jau seniai ir išmokom juos auginti.
pas mane klystkeliu dar nedaug, tik prasideda, tevukas viska reguliuodavo, is akies kaip sakant trese bet ziuriu kad kazkaip ne kas gaunas tai reik galvot ka ir kiek trest
Užsiregistravo: 2007 Rgs 16 01:14 Pranešimai: 2124 Miestas: Alaus kraštas
vytas rašė:
Andriusfeat rašė:
Taip išeina. Tik PK nepamiršk atitinkamai.
pk as turiu savo nuomone...
Mes čia gerokai jau baigiam nukrypt nuo temos, bet dar dadėsiu. PK dalykas ilgalaikis. Ką tik neseniai skaičiau, jog pvz P pasisavinimas gali būti tik 10% per metus, priklausomai aišku nuo sąlygų, o išplovimas gal tik 2 cm per metus, ta prasme gilyn tiek pasislenka medžiagos. Taip, kad ypač rapsams kurių šaknys eina gal 2 m, bent vienus metus galima kažko daug ir neduoti to fosforo. Kalis vėl gi ne azotas, išsilaiko ilgiau. Bet visumoj manau palaikyti įtręšimo lygį reikia.
Zemes tyrimu nera nors mastau kad reiktu pasidaryt nes jau viskas supirkta ir nuosava zeme... bet zemes rugzcios pagal piktzoles sprendziant kvieciu apie 5t/ha aisku gal kazkiek pagailiu azoto ziuresim kaip pavasari bus gal keisim tresimo plana
Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite prikabinti failų šiame forume