Get Adobe Flash player
Dabar yra 2012 Geg 18 12:19

Visos datos yra UTC + 5 valandos [ DST ]

Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 188 pranešimai(ų) ]  Eiti į 1, 2, 3, 4, 5 ... 13  Kitas
Autorius Žinutė
StandartinėParašytas: 2011 Sau 10 22:14 
Atsijungęs
Ekspertas
Ekspertas
Vartotojo avataras

Na va kol dar ziema, galima prisiminti dirvos dirbimo budu abecele ir padiskutuoti kas tinka ar netinka ukije. Cia sioje temoje nesigilinkime i cheminius produktus o tiesiog pabandykime pasiaiskinti dirvozemio ir jo idirbimo niuansus . Pradziai keleta nuorodu

http://www.manoukis.lt/print_forms/prin ... =1535&z=72
http://meileserdve.anastasija.lt/3/siau ... ucija.html

Į viršų
 Aprašymas  

Detalus pranešimo aprašymas
StandartinėParašytas: 2011 Sau 10 22:30 
Atsijungęs
Tikras Narys

idomu rudeninio arimo valkiavimas is rudens. kaip ir nera labai populiaru, bet sako kad derliu vos ne 10 proc padidina. bet pavasari turetu ilgiau dziuti, veliau ivaziuosi :)

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 2011 Sau 10 22:39 
Atsijungęs
Ekspertas
Ekspertas
Vartotojo avataras

Taip nepopuliaru , bet buti nepopuliaru kartais naudinga .Leisk klausimu i kalusima atsakyti, suskustas laukas is rudens, juk panasaus stovio kaip ir isligintas arimas bus :wink:
Kodel rudeninio arimo vageliu aukstis neturi buti aukstesnis seklos gylio dydziui x2 ?

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 2011 Sau 10 22:49 
Atsijungęs
Apšilęs

si rudeni planavau badyti valkiavima , bet lietus ir laiko stoka sumaise planus, be to juotube buvau nuzejes prie plugo begi pritaise are , tai vaizdas kaip ir nieko :think:

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 2011 Sau 10 22:57 
Atsijungęs
Tikras Narys

stovio panausus, tik skustame lauke greiciausiai bus daugiau liekanu.. o kas del seklos gylio x2, tai pats tas viduriukas geriausias guolis seklai, nei per daug suminta, nei per daug puri zeme apacioje ir puresne virsuje :think: nors sako, kad po sekla turetu buti gana tvirtas pagrindas, kas siuo atveju nera

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 2011 Sau 10 23:30 
Atsijungęs
Tikras Narys

Vat ir man kilo toks klausimukas, cia gal aktualiau ekologams - o koks skirtumas butu jei pavasariniai sejai anksti rudeni suarciau ir tada su kokiu tai kultivatoriumi ar volu ar dar kazkuo kas palygintu pavirsiu kai jau piktzoles butu padygusios. galvoju jei suarciau kokiam 08 men antroje puseje, kultivavimas butu 09 15-30. Ir antras variantas - jei skusciau iskart po kulimo ir gal dar viena karta, o velai rudeni suarciau. Kuriuo atveju butu maziau piktzoliu? Del seklos guolio paruosimo tai man aisku is pirmo mano ukio straipsnio. Bet va kaip bus su piktzolemis. Pasidalinkit mintimis. Gal bus nauda ir del seklos guolio ruosimo:)

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 2011 Sau 10 23:33 
Atsijungęs
Tikras Narys

vienas variantas kovot su zolem ir yra jas kelis kart sudaigint, ir tada apart, taip jos isnaudoja savo medziagas, silpsta, o dar uzarus dauguma gali ir zuti :)

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 2011 Sau 10 23:36 
Atsijungęs
Ekspertas
Ekspertas
Vartotojo avataras

Vagos keteros virsu nuzerus i loma ir ten kur nuzerta agregato darbines dalis ispurens iki lomeles dugno , tad ir bus visur vienodas seklos dugnas, ant kieto ir minkstai. Del rudeninio valkiavimo, galima prie plugo pritaisyti sunkiasias akecias ir bus isliginta pavasariui. Kas liecia piktzoliu sunaikinima tai kuo daugiau jas daiginsi (skusi ,akesi ir t,t ) tuoju bus maziau , tik kas perdaug tas nesveika .

Cia dar apie tausojamaja ; http://soco.jrc.ec.europa.eu/documents/ ... eet-05.pdf

Paskutinį kartą redagavo uk.algis 2011 Sau 10 23:40. Iš viso redaguota 1 kartą.

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 2011 Sau 10 23:38 
Atsijungęs
Tikras Narys

justis rašė:
idomu rudeninio arimo valkiavimas is rudens. kaip ir nera labai populiaru, bet sako kad derliu vos ne 10 proc padidina. bet pavasari turetu ilgiau dziuti, veliau ivaziuosi :)

O plūta nesusidaris rūdenį nuvalkiavus?

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 2011 Sau 10 23:41 
Atsijungęs
Tikras Narys

mantas rašė:
justis rašė:

O plūta nesusidaris rūdenį nuvalkiavus?

paskaityk linkus duotus pirmame poste, raso kad kaip tik silpnesne pluta

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 2011 Sau 10 23:44 
Atsijungęs
Apšilęs

Betygala rašė:
Vat ir man kilo toks klausimukas, cia gal aktualiau ekologams - o koks skirtumas butu jei pavasariniai sejai anksti rudeni suarciau ir tada su kokiu tai kultivatoriumi ar volu ar dar kazkuo kas palygintu pavirsiu kai jau piktzoles butu padygusios. galvoju jei suarciau kokiam 08 men antroje puseje, kultivavimas butu 09 15-30. Ir antras variantas - jei skusciau iskart po kulimo ir gal dar viena karta, o velai rudeni suarciau. Kuriuo atveju butu maziau piktzoliu? Del seklos guolio paruosimo tai man aisku is pirmo mano ukio straipsnio. Bet va kaip bus su piktzolemis. Pasidalinkit mintimis. Gal bus nauda ir del seklos guolio ruosimo:)

mano nuomone butu ,kad po kulimo iskarto nuskutus daugiau seklu sudigtu negu jas palaidojus vagos dugne laukti kol katra islis

Paskutinį kartą redagavo hobis 2011 Sau 11 00:02. Iš viso redaguota 1 kartą.

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 2011 Sau 10 23:58 
Atsijungęs
Moderatorius

nu nuo kada ekologam aktualus seklos guolio ruosimas :D
svarbu zoles nebutu tada bus ir derliaus, o siaip mano nuomone, ne zemes dirbimas kertinis akmuo, o trasos ir terminai

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 2011 Sau 11 00:01 
Atsijungęs
Tikras Narys

Nemažai įtakos tūri ir žemės dirbimas, o ypač kokybė dirbimo. :think:

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 2011 Sau 11 00:10 
Atsijungęs
Apšilęs

voras rašė:
nu nuo kada ekologam aktualus seklos guolio ruosimas :D
svarbu zoles nebutu tada bus ir derliaus, o siaip mano nuomone, ne zemes dirbimas kertinis akmuo, o trasos ir terminai

tai zmogus ir klause apie pikzoles o su ekologinem trasom tai liudna kalio, fosforo dar gali biski papilti o azoto kaina auksine... bent jau tokia situacija buvo kuomet as ekologiskai ukininkavau. Asiu dievui baigesi mano kancios :whistle:

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 2011 Sau 11 00:51 
Atsijungęs
Apšilęs
Vartotojo avataras

Grudo guolis irgi yra lb svarbus, pats seju su freza, taj bandom ivairiai. valkiavimo taj atsisakem, kuro deginimas, traktoriui lb sunku, persikelimas is lauko i lauka ir pan. Taj kultivatoriui prieki dejom vinkeli kad nuomustu arimo virsunes, pask freza su sejamaja ir zeme puikiai susidirba. Vienam lauke puse jo du kart su freza braukem pabandimui, tai ir rudeni kvieciai geriau atrode ir dave 0.5t didesni derliu. Lauke buvo lig linija uzbrezta, atrode tikrai ydomiai, o tik skiresi zemes dirbimas :whistle:

Į viršų
 Aprašymas  

Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 188 pranešimai(ų) ]  Eiti į 1, 2, 3, 4, 5 ... 13  Kitas

Visos datos yra UTC + 5 valandos [ DST ]

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Google [Bot], Virgis. ir 4 svečių

Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume

Ieškoti:
Pereiti į:  

UAB IRLIDA - Prekyba atsarginėmis žemės ūkio detalėmis

Linksmas Tinklapis | Nemokami skelbimai | Farming Forum | Linksmiausias | Namu projektai | Butų nuoma | Lėktuvų bilietai | Land for Sale in USA | Blueberries | Funny Pictures

Sukurta naudojant phpBB ©